Verkoop eigen woning

Als u al een eigen woning bezit, dan wilt u die waarschijnlijk verkopen voordat u een bouwkavel koopt om daar een nieuwe woning op te bouwen. Maar u wilt  liever niet dat de kavel die u hebt uitgezocht dan ineens verkocht is aan iemand anders.

Om dat te voorkomen kunt u uw woning te koop zetten en een optie nemen op een van de kavels.  Maar wij gaan nog verder om u tegemoet te komen. Wij bieden u nu ook de mogelijkheid de kavel te kopen met in de koopovereenkomst een voorbehoud voor de verkoop van uw eigen woning en de financiering. De levering en betaling van de kavel worden dan uitgesteld. Mocht u dan in een bepaalde periode uw eigen woning nog niet verkocht hebben, of de bank wil u niet genoeg financiering geven, dan vervalt de koopovereenkomst voor de bouwkavel zonder verdere verplichtingen voor u.

Het voordeel van het kopen van de kavel met een voorbehoud is dat u dan in ieder geval zekerheid hebt over de prijs van de kavel. Een tijdelijke kortingsactie kunt u op die manier mooi vastleggen. En tegelijkertijd loopt u geen risico als u uw woning niet op tijd hebt verkocht.

Onze makelaars informeren u graag verder!